Institut for Datalogi, Aarhus Universitet, har her til foråret eksperimenteret med en vejledende faglig egnethedsprøve til bachelorstudiet i datalogi. Prøven er tiltænkt som en alternativ og underholdende form for studievejledning. Den tester dybest set. om man tænker som en datalog, og giver et indblik i studiets faglige profil uden at kræve nogle tekniske forudsætninger. Den består af 24 spørgsmål, der besvares online uden tidsbegrænsning og med alle hjælpemidler. Alle spørgsmålene er helt originale og svarene kan ikke Googles. Der er ikke tale om en traditionel intelligenstest og prøven omhandler slet ikke teknik og programmering, men derimod om logik, sund fornuft, sproglig præcision, information, tal, kombinatorik, sandsynlighed, flodheste, flagermus, konkurrencer, sko, miljøgifte og overraskende meget mere. Prøven er tilgængelig for alle (anonymt) på: