Faglig Aften d. 20. november 2014:
MongoDB warstories

Foredragsholder: Allan Ebdrup

Vi har fået Allan Ebdrup til at holde endnu et foredrag for os. Denne gang vil han tale om Mongo DB.

NoSQL er efterhånden en del af hverdagens IT-landskab mange steder. MongoDB er den mest populære variant. I dette foredrag vil Allan Ebdrup give en basal introduktion til den skemaløse NoSQL database MongoDB og hvordan e-conomic bruger den.

Allan Ebdrup har kørt MongoDB som det primære datastore på debitoor.com i over 2 år og på sit eget projekt, muscula.com, i 3 år. Han vil fortælle konkret om, hvordan de udnytter MongoDB  i implementeringen af REST API, som taler JSON. Udgangspunktet for foredraget er praktiske erfaringer, lessons learned, hvad der virker og de fejl, som er begået.

Tid og sted: D. 20. november 2014 kl. 19.30 i Store Auditorium hos Incuba på Åbogade 15.

Faglig Aften d. 24. november 2014:
Øjenvidneberetninger fra edb-fronten
i slutningen af forrige årtusinde

Foredragsholder: Erik Dragsbæk

Erik Dragsbæk blev født i den sidste tyvendedel af forrige årtusinde – nærmere bestemt 1951, blev færdiguddannet datalog fra AU – DAIMI i 1979, og var ansat i den private sektor fra 1980-2006, hvor han deltog i en masse spændende edb-projekter.

Den teknologiske udvikling har fjernet mange af de tekniske begrænsninger man var underlagt især i starten af perioden. Eks.: Hvordan laver man programmer til en maskine med en kapacitet på 1K? Og hvilke udfordrigner har man, når man skal udvikle et system baseret på det arabiske alfabet, når grafik er en by i Rusland?

Erik Dragsbæk beskæftigede sig mest med projektledelse i sit arbejdsliv. De fleste projekter, som Erik Dragsbæk deltog i, i den periode, var pionerprojekter med mange interessenter, som hver især ønskede maksimal indflydelse på systemudformningen. Det var et uhyre konfliktfyldt farvand at navigere i, og selve projektstyringen var meget ad-hoc.

Erik Dragsbæk vil udvælge og fortælle nogle historier fra denne svundne tid, som han oplevede dem.

Tid og sted: D. 24. november kl. 19.30 i Store Auditorium hos Incuba på Åbogade 15.